S watchOS 9 a na Apple Watch Ultra Apple představil novou funkci nazvanou Optimalizovaný limit nabíjení, která využívá strojové učení na zařízení k analýze vašeho každodenního používání a dynamicky nastavuje maximální limit nabití vašich hodinek.



watchOS 10 rozšiřuje tuto funkci na další modely Apple Watch, včetně Apple Watch SE, Series 6, Series 7 a Series 8. Všechny nové modely vydané na podzim budou tuto funkci nepochybně také podporovat. Optimalizovaný limit nabíjení je rozšířením funkce Optimalizované nabíjení baterie, která čeká na úplné nabití baterie, dokud neočekává, že budete zařízení potřebovat, aby se omezilo poškození baterie v důsledku přebíjení. Optimalizovaný limit nabíjení tuto funkci doplňuje tím, že předpovídá, jakou životnost baterie pravděpodobně budete v daný den potřebovat, a nabije pouze na úroveň dostatečnou pro vaše potřeby.

Výsledkem je, že v některé dny se vaše Apple Watch mohou nabít až na 100 %, zatímco v jiné dny se mohou nabít pouze na 80 % nebo 90 %. Tato funkce je volitelná, ale ve výchozím nastavení je zapnutá a zapojuje se pouze na místech, kde trávíte hodně času, například doma nebo v práci, protože počítá s tím, že méně často navštěvovaná místa budou mít s větší pravděpodobností nepředvídatelné dopady na používání hodinek a vzorce nabíjení. Můžete také klepnout na ikonu otevřeného nabíjení po připojení k nabíječce a zvolit možnost „Nabít do plného stavu nyní“ .