Víme, první model se ještě ani neprodává a už mluvíme o budoucím headsetu Vision Pro.
Společnost Apple právě podala patentovou přihlášku na metodu, která budoucímu headsetu umožní automaticky upravit svou polohu a pozici zobrazení tak, aby vyhovovala různým uživatelům, což by umožnilo sdílení mezi několika lidmi.



Jednou z nevýhod headsetu Vision Pro je, že se musí zakoupit pro konkrétního uživatele, protože pásek i těsnění se dodávají v řadě velikostí a tvarů, aby vyhovovaly různým velikostem hlavy a tvarům obličeje. To je jeden z důvodů, proč nákup nebude snadný.
Vision Pro bude možné zakoupit pouze po domluvě. Zaměstnanci pomohou zajistit, aby zákazníci dostali Vision Pro s vhodně padnoucí čelenkou a světelným těsněním. Bude to nejsložitější zavedení produktu Apple, jaké kdy bylo. Podobně budou muset obchody udržovat zásoby dioptrických čoček vyrobených společností Carl Zeiss. Bloomberg říká, že prodejny mohou potřebovat stovky nebo tisíce čoček na skladě najednou.

To je problém, který se snaží vyřešit nová patentová přihláška společnosti Apple. Popisuje metodu, pomocí které se může headset automaticky přizpůsobit uživateli pomocí řady senzorů. To by dokonce zahrnovalo detekci polohy vašich očí a úpravu pozic displejů tak, aby odpovídaly vzdálenosti mezi vašimi zorničkami. Každý zobrazovací prvek lze upravit tak, aby odpovídal oku uživatele. Patent také naznačuje, že motory by mohly podobně upravit tvar světelného těsnění.