Wells Fargo a několik dalších bank obdržely pokutu v celkové výši 549 milionů dolarů za používání osobních účtů pro zasílání šifrovaných zpráv k diskusi o podnikání společnosti.



SEC uvedla, že vedoucí úředníci používali osobní účty iMessage, WhatsApp a Signal při obchodních rozhodnutích. Zákon vyžaduje, aby společnosti a banky vedly auditovatelné záznamy o všech obchodních rozhodnutích a diskuzích. Wells Fargo a další banky porušily tato pravidla, když vedoucí bankovní úředníci vedli obchodní jednání pomocí svých osobních telefonů, protože to znamenalo, že o těchto konverzacích nebyly vedeny žádné záznamy. Verge uvádí, že byly porušeny dva zákony. Neuchovávání záznamů o těchto konverzacích podle SEC porušuje pravidla zákona o burze cenných papírů z roku 1934, jakož i podobná pravidla ze zákona o investičních poradcích z roku 1940.

Vzhledem k tomu, že všechny tři zmíněné aplikace používají šifrování typu end-to-end, obsah zpráv by byl čitelný pouze při přístupu k osobním účtům příslušných vedoucích pracovníků. Kromě toho mohou být zprávy v některých případech ztraceny, když někdo změní zařízení – což je problém s WhatsApp. Je vyžadováno používat pouze pracovní zařízení a pracovní účty se systémy, které zajistí, že veškerý komunikační obsah bude trvale zaznamenán a zálohován v rámci IT systémů společnosti.