Apple zavádí nové funkce pro téměř každou aplikaci a funkci s iOS 17 a CarPlay není výjimkou. Dosud jsme neviděli kompletní přepracování ‌CarPlay‌, které Apple slíbil minulý rok, ale existuje několik nových funkcí.



SharePlay

SharePlay funguje s aplikací Apple Music v ‌CarPlay‌, což znamená, že každý v autě, včetně cestujících, může přispívat k tomu, co se právě hraje. Pokud má majitel vozu předplatné ‌Apple Music‌ a zahájí relaci SharePlay z ‌CarPlay‌, ostatní lidé v autě si mohou vybrat hudbu, kterou si přehrají. Každá osoba může naskenovat QR kód a získat přístup k seznamu skladeb a přidat skladby do fronty. Pouze osoba, která zahájí relaci SharePlay, musí mít předplatné ‌Apple Music, všichni ostatní jej mít nemusí.

Nabíjecí stanice pro elektromobily

Pokud máte elektrické vozidlo, aplikace Mapy může poskytnout dostupnost nabíjecích stanic v reálném čase, které jsou kompatibilní s vaším vozem. Aktualizace by měla majitelům EV usnadnit vyhledávání blízkých nabíjecích stanic na výletě.

Zprávy

Aplikace Zprávy v ‌CarPlay‌ má přepracované rozhraní, které usnadňuje rychlou odpověď a opětovné přečtení zprávy, aniž by příliš odváděla vaši pozornost od cesty.

Tapety

‌iOS 17‌ obsahuje nové tapety, které lze rozšířit na rozhraní ‌CarPlay‌.