Společnost Apple dnes oznámila nadcházející aktualizace pro Final Cut Pro, přičemž aplikace pro iPad a Mac mají získat nové funkce, které podle Apple zefektivní pracovní postupy.



Final Cut Pro na Macu bude aktualizován o organizační vylepšení, jako je automatické posouvání časové osy. Uživatelé budou moci během přehrávání ponechat své klipy v zobrazení, přičemž zobrazení bude možné upravit pomocí klávesových zkratek nebo možnosti Zoom. Uspořádání časové osy bude viditelné na první pohled a bude snazší rozlišovat klipy pomocí odlišných barev. K dispozici budou také nástroje pro čištění složitých sekcí a jemné doladění úprav. Na Macech s čipy Apple Silicon bude export projektů v H.264 a HEVC rychlejší než dříve.

Na ‌iPadu‌ bude aktualizovaná verze Final Cut Pro obsahovat funkce voiceoveru, které tvůrcům umožní nahrávat zvuk přímo do časové osy‌. V režimu profesionální kamery nyní stabilizace vylepší roztřesené záběry pro plynulejší video a jsou zde nové možnosti pro kombinování propojených klipů. Nové verze Final Cut Pro budou k dispozici v App Store koncem tohoto měsíce a pro stávající uživatele budou zdarma.