S blížícím se koncem roku 2023 je nyní vhodná příležitost ohlédnout se za některými zařízeními a příslušenstvím, jejíž prodej Apple letos ukončil. Mezi tyto produkty patří iPhone 13 mini, 13palcový MacBook Pro, baterie MagSafe, dvojitá nabíječka MagSafe a kožené doplňky.



iPhone 13 Mini

Apple ukončil výrobu iPhonu 13 mini v září poté, co představil řadu iPhone 15, což znamenalo úplný konec iPhonu mini, i když repasovaný iPhone 12 mini zatím zůstává k dispozici. iPhone mini, vybavený 5,4palcovým displejem s tenkými rámečky, byl oblíbený mezi fanoušky menších smartphonů, ale společnosti zabývající se průzkumem trhu uvedly, že tento model se ve srovnání s jinými iPhony dobře neprodával. Apple se loni rozhodl nevydat iPhone 14 mini, ale ponechal iPhone 13 mini dostupný jako levnější variantu. Nejmenší iPhone, který Apple prodává je nyní iPhone SE s 4,7palcovým displejem, ale má velmi zastaralý design s tlačítkem Home Button a silnějšími rámečky a o dalším iPhonu SE se říká, že bude mít větší 6,1palcový displej.

13palcový MacBook Pro

Apple po keynote „Scary Fast“ ukončil prodej 13palcového MacBooku Pro, který měl sedm let starý design a byl to poslední Mac vybavený Touch Barem. 13palcový MacBook Pro byl nahrazen novým základním 14palcovým MacBookem Pro s čipem M3. 14palcový model nabízí několik vylepšení oproti 13palcovému modelu, jako je čip M3, 120Hz ProMotion displej, 1080p kamera a další porty.

Baterie MagSafe

Apple ukončil prodej baterie MagSafe v září poté, co představil řadu iPhone 15. Baterie MagSafe‌, která byla vydána v roce 2021, se magneticky připojuje k zadní části iPhonu 12 a novějšího, což poskytuje několik hodin další výdrže baterie. Zatímco všechny modely iPhone 15 jsou nyní vybaveny portem USB-C, baterie má nabíjecí port Lightning, takže se stala zastaralou.

Dvojitá nabíječka MagSafe

Apple ukončil dvojitou nabíječku MagSafe v září poté, co představil řadu iPhone 15. Dvojitá nabíječka MagSafe vydaná v roce 2020, byla skládací nabíjecí podložka s nabíječkou MagSafe pro iPhone a magnetickým nabíjecím pukem pro nabíjení Apple Watch. Stejně jako baterie MagSafe měla nabíjecí port Lightning.

Kožené doplňky

Apple v září přestal prodávat kožené doplňky, včetně kožených pouzder pro iPhone, peněženky MagSafe, řemínků na Apple Watch a dalších, jako součást úsilí společnosti o odpovědnost vůči životnímu prostředí. Apple představil nový textilní materiál FineWoven pro příslušenství, který má podle něj „výrazně nižší“ uhlíkovou stopu než kůže, ale zákazníci si stěžovali na to, že nová pouzdra pro iPhone se snadno poškrábou.