Apple oficiálně ukončil prodej svých posledních instalačních disků pro starší operační systémy včetně OS X Lion 10.7 a Mountain Lion 10.8. Změnu poprvé oznámil @ClassicII_MrMac na X, dříve Twitteru.



OS X Lion představil několik funkcí, jako je Launchpad, aplikace na celou obrazovku a významná vylepšení aplikace Mail a dalších základních aplikací. Kvůli poptávce zákazníků se Apple nakrátko vrátil k nabízení fyzických instalačních disků pro Lion a Mountain Lion, především proto, aby vyhověl uživatelům s omezeným přístupem k internetu nebo uživatelům se staršími zařízeními bez přístupu do ‌Mac App Store‌.

Mountain Lion, vydaný v červenci 2012, byl k dispozici také ke stažení a představil funkce, jako je Oznamovací centrum, AirPlay a aplikaci Zprávy. První verzí macOS, která nebyla k dispozici na instalačním disku, byla OS X Mavericks (verze 10.9), vydaná v říjnu 2013 a proces digitální aktualizace zůstává podobný dodnes. Zatímco fyzické instalační disky již nejsou, Apple nadále nabízí OS X Lion a OS X Mountain Lion ke stažení pro ty, kteří je stále potřebují.