Společnost Apple dnes oznámila, že plánuje uspořádat výzvu Swift Student Challenge v únoru 2024, což je poprvé, kdy společnost oznámila výzvu předem, aby dala studentům čas se připravit.



Studenti mají za úkol vytvořit inovativní projekt kódování pomocí aplikace Swift Playgrounds. Letošní ročník Swift Student Challenge bude mít 350 vítězů a bude existovat kategorie, která ocení celkem 50 významných vítězů za vynikající příspěvky. Všichni výherci budou pozváni do Cupertina v Kalifornii, kde se budou moci spojit se svými kolegy a týmem společnosti Apple, zatímco všichni vítězové získají bezplatné roční členství v programu Apple Developer. „V Applu věříme, že každý se může naučit kódovat a vytvářet aplikace, a jsme hrdí na to, že můžeme každý rok podporovat a oceňovat začínající vývojáře pomocí Swift Student Challenge,“ řekla Susan Prescott, viceprezidentka společnosti Apple pro celosvětové vztahy a vzdělávání s vývojáři.

Společnost Apple pořádá výzvu Swift Student Challenge již několik let, ale obvykle je oznámena, když je oznámen datum WWDC, a minulí vítězové byli pozváni k účasti na WWDC. Apple říká, že letošních 50 významných vítězů bude pozváno do Cupertina „příští léto“. Počínaje únorem 2024 budou mít studenti tři týdny na to, aby společnosti Apple zaslali své projekty. Apple posuzuje příspěvky podle technického provedení, kreativity nápadů a obsahu písemných odpovědí vysvětlujících projekt. Studenti se mohou zaregistrovat na webu Apple Developer.