Apple vydal druhou beta verzi macOS Sonoma 14.2, watchOS 10.2, tvOS 17.2, iOS 17.2 a iPadOS 17.2 vývojářům. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



Největší novinkou v iOS 17.2 je aplikace Journal, kterou lze použít k zaznamenávání denních aktivit a myšlenek. Můžete psát o svém každodenním životě, ale aplikace také poskytuje návrhy témat na základě hudby, kterou posloucháte, míst, která navštěvujete, a lidí, které vidíte. Záznamy v deníku podporují obrázky, hlasové záznamy a informace o poloze, přičemž aplikace je uspořádána podle data záznamu. V Apple Music nyní můžete vytvářet společné seznamy skladeb. Pokud máte iPhone 15 Pro, tlačítko Akce podporuje funkci Překladač a k dispozici jsou widgety Počasí a Hodiny.

watchOS 10.2 stejně jako iOS 17.2 přidává podporu pro iMessage Contact Key Verification, což je funkce navržená pro ty, kteří čelí „mimořádným digitálním hrozbám“, jako jsou novináři, aktivisté za lidská práva a vládní úředníci. tvOS 17.2 zavádí přepracovanou aplikaci ‌Apple TV‌. Aplikace nyní obsahuje postranní panel, který obsahuje obsah ze služeb Apple a streamovacích služeb, které jsou integrovány s tvOS Watch Now. V horní části postranního panelu jsou vyhrazené sekce pro Vyhledávání, Sledovat nyní, ‌Apple TV+‌, MLS Season Pass, Sport, Obchod a Knihovna spolu s vyhrazenými sekcemi pro streamovací služby.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sonoma:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

Zdroj: macrumors.com