Podle Marka Gurmana z Bloombergu plánuje Apple v roce 2024 přidat monitorování krevního tlaku a detekci spánkové apnoe do Apple Watch, které budou obsahovat také nový design.



„Systém je navržen tak, aby uživateli pouze sdělil, zda jeho krevní tlak stoupá, a nabídl mu deník, aby si zapsal, co se dělo, když se hypertenze objevila. Aby se předešlo případné chybné diagnóze, funkce poté uživatele nasměruje, aby si promluvil se svým lékařem nebo zkontroloval svůj krevní tlak pomocí tlakoměru, který může poskytnout přesné systolické a diastolické měření. Budoucí verze systému může poskytnout přesná čísla a dokonce diagnostikovat související stavy,“ říká Gurman. Tato vylepšení však jsou ještě velmi daleko.

V roce 2024 budou Apple Watch obsahovat také funkci pro detekci spánkové apnoe. Podle zprávy bude používat režim spánku a dýchání k odhadu, zda někdo má tento stav, a poté nasměruje uživatele, aby navštívili lékaře. Jak již bylo dříve oznámeno, Apple také pracuje na neinvazivním monitorování hladiny cukru v krvi. Systém Applu prý používá fotonický čip k prozáření světla z laseru pod kůži, aby se zjistila koncentrace cukru v těle. Monitorování cukru v krvi bylo navrženo podobným způsobem jako systém pro měření krevního tlaku v tom, že v současné době monitoruje, jak se vyvíjí hladina cukru v krvi člověka, a varuje uživatele před prediabetem, spíše než nabízet skutečné měření hladiny cukru v krvi.