Začátkem tohoto roku The Wall Street Journal publikoval zprávu upozorňující na případy, kdy zloději před krádeží sledovali, jak majitelé iPhonů zadávají svůj přístupový kód, aby získali přístup k zařízení, datům a penězům.



Se znalostí přístupového kódu ‌iPhonu‌ může zloděj snadno resetovat heslo Apple ID oběti v aplikaci Nastavení, i když je povoleno Face ID nebo Touch ID. Umožňuje také zloději používat Apple Pay, odesílat Apple Cash a přistupovat k bankovním aplikacím pomocí hesel uložených v aplikaci Klíčenka. „Soucítíme s uživateli, kteří mají tuto zkušenost, a bereme všechny útoky na naše uživatele velmi vážně, bez ohledu na to, jak jsou vzácné,“ uvedl Apple v reakci na zprávu. „Budeme pokračovat ve zdokonalování ochrany, abychom pomohli udržet uživatelské účty v bezpečí.“ Apple neuvedl žádné konkrétní podrobnosti o jakýchkoli dalších krocích, které by mohl podniknout ke zvýšení bezpečnosti, ale existují náznaky, že Apple možná hledá hardwarové řešení, které by tuto taktiku znemožnilo.

Současné displeje na zařízeních Apple poskytují zorné pole 170 stupňů, což ostatním usnadňuje dívat se na displej vašeho ‌iPhonu‌, iPadu nebo Macu. Aby se tomu zabránilo, dva nové patenty společnosti Apple navrhují inovativní řešení, která omezují viditelnost obrazovky pouze na uživatele. První patent, „Privacy Films for Curved Displays“, zavádí speciální kryt obrazovky, který omezuje vyzařování světla do jednoho směru. Druhý patent, „Displays with Adjustable Angles of View“, je určen pro ploché obrazovky a popisuje, jak by uživatel mohl upravit úhel pohledu Macu v reálném čase, aby fungoval jako filtr.