Apple dokončuje vývoj iOS 17.2, přičemž aktualizace by měla vyjít v prosinci. Zatímco se blíží konec období testování, společnost stále vylaďuje stávající funkce a přidává nové. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Výchozí zvuk upozornění

V části Zvuky a haptika je k dispozici nová část „Výchozí upozornění“, která vám umožňuje vybrat zvuk používaný pro všechna příchozí upozornění kromě textových zpráv, upozornění na e-maily a upozornění kalendáře, které již měly možnosti přizpůsobení. Všechny tóny textu lze použít pro výchozí zvuk oznámení a navíc můžete také změnit haptické vibrace výchozích oznámení.

Společné seznamy skladeb v Apple Music

Zatímco společné seznamy skladeb v Apple Music byly představeny v dřívější verzi iOS 17.2, Apple tuto možnost odstranil ve čtvrté beta verzi, což naznačuje, že tato funkce pravděpodobně nebude součástí iOS 17.2.

Nahrávání na externí disky

U modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max lze video ProRes nahrávat přímo na externí disky. Zdá se, že iOS 17.2 zobrazí novou vyskakovací zprávu, která uživatelům dává vědět, že externí nahrávání nefunguje kvůli příliš pomalému kabelu USB-C. Dříve se objevilo varování o tom, že externí disk nemá dostatečně vysokou rychlost zápisu pro podporu externího nahrávání, ale nyní je přidána zpráva o rychlosti zápisu kabelu USB-C.

iTunes

Kód v iOS 17.2 potvrzuje, že Apple plánuje zrušit možnost nákupu televizních seriálů a filmů v aplikaci iTunes. Televizní a filmový obsah bude nutné v budoucnu zakoupit v aplikaci Apple TV, ale prozatím nebyla tato změna ve skutečnosti implementována.