Emulátor System 7 jako aplikaci jsme mohli již vidět, ale vývojář nyní vytvořil verzi, která běží přímo ve webovém prohlížeči. System 7 byl prvním systémem Mac OS, který byl později přejmenován na Mac OS, přičemž verze 7.6 byla přejmenována na Mac OS 7.



Poté společnost přejmenovala systém na Mac OS X a poté na macOS, který máme dnes.
Byl to nejdéle používaný operační systém pro Mac, který byl uveden na trh v roce 1991 a nakonec byl v roce 1997 nahrazen Mac OS 8. System 7 se týkal přechodu procesoru z Motoroly 68000-series na PowerPC, a přestože zavedl spoustu vítaných nových funkcí, jeho úvod byl kontroverzní.

Byla to první verze, kterou již nebylo možné spustit na starších modelech počítačů Macintosh s disketou a také spotřebovala hodně paměti RAM, což způsobilo problémy i některým modelům pevných disků. Vývojář Leonardo Russo vytvořil webový emulátor System 7.0.1 založený na open-source emulátoru Mini vMac. Když navštívíte webovou stránku, stáhne si obraz disku o velikosti 6 MB (vyžaduje jen několik sekund u většiny širokopásmových připojení) a poté se zobrazí virtuální systém. Emulátor je zdarma a open-source a můžete jej vyzkoušet zde.