Microsoft vydal aplikaci „Windows App“, díky které se můžete vzdáleně připojit k počítači se systémem Windows a poskytovat k němu přístup z jakékoli platformy. Tato aplikace je k dispozici pro macOS, iOS, iPadOS, PC a webové prohlížeče.



Aplikace poskytuje také bránu do Windows 365, Azure Virtual Desktop, Microsoft Dev Box a služeb společnosti. Aplikace pro Windows obsahuje přizpůsobitelnou domovskou obrazovku, ze které mohou uživatelé přistupovat k různým cloudovým službám a vzdáleným počítačům. Aplikace nabízí podporu více monitorů, vlastní rozlišení zobrazení, dynamické rozlišení a škálování zobrazení, přesměrování periferií a další.

Aplikace je zatím k dispozici pouze jako náhled pro podnikové účty, ale pravděpodobně časem bude k dispozici také pro běžné zákazníky, i když možnost přihlásit se pomocí osobního účtu Microsoft aktuálně podle The Verge nefunguje. Verze pro Mac vyžaduje macOS 12 nebo novější, zatímco aplikace pro iOS/iPadOS potřebuje zařízení se systémem iOS nebo iPadOS 16 nebo novějším. Webová verze aplikace je přístupná na adrese windows.cloud.microsoft.