Na internetu se objevily obrázky znázorňující novou baterii navrženou pro iPhone 16 Pro, které ukazují nový kovový kryt a o něco větší kapacitu. Obrázky pocházejí od leakera známého jako „Kosutami“, který v minulosti sdílel přesné informace.



Baterie je údajně navržena pro ranou fázi prototypu ‌iPhone 16‌ Pro s kapacitou 3 355 mAh. iPhone 15 Pro obsahuje baterii o kapacitě 3 274 mAh, což znamená, že prototypy ‌iPhone 16‌ Pro v současné době obsahují baterii, která je jen o 2,5 % větší. Nová baterie má také přepracovaný konektor. Nejvýraznější změnou je přechod od černého fóliového pouzdra, jaké byly doposud použity na každém modelu iPhonu, k matnému kovovému pouzdru. Tato změna zlepšuje tepelnou účinnost baterie bez významného dopadu na hmotnost.

Zdá se, že první obrázky potvrzují informace sdílené minulý týden, že Apple plánuje zavést nový tepelný systém v řadě ‌iPhone 16‌, aby se snížilo přehřívání. Kromě baterií s kovovým pouzdrem u modelů ‌iPhone 16‌ Pro se říká, že celá řada ‌iPhone 16‌ obsahuje grafenový chladič, který snižuje přehřívání. Grafen má vysokou tepelnou vodivost, která překonává měď, která se v současnosti používá v chladičích ‌iPhonu. Apple se již nějakou dobu zajímá o grafen a podává patenty související s výzkumem materiálu pro odvod tepla v přenosných zařízeních.