Nový čip M3 Pro s 12jádrovým CPU nabízí jen nepatrně vyšší výkon CPU ve srovnání s čipem M2 Pro s 12jádrovým CPU, podle výsledku Geekbench 6, který dnes provedl Vadim Yuryev, spoluhostitel YouTube kanálu Max Tech.



Toto je pouze jediný výsledek benchmarku, takže k zajištění přesnosti jsou potřeba další výsledky. Apple v úterý představil nový 14palcový a 16palcový MacBook Pro s čipy M3, M3 Pro a M3 Max. Tento výsledek benchmarku se zdá být pro 14palcový model na základě uvedeného identifikátoru modelu „Mac15,6“. Test ukazuje, že M3 Pro má jednojádrové skóre 3 035 a vícejádrové skóre 15 173. Pokud jsou tato skóre přesná, je M3 Pro až o 14 % rychlejší než M2 Pro z hlediska jednojádrového výkonu, ale pouze až o 6 % rychlejší z hlediska vícejádrového výkonu pro nejnáročnější úkoly a pracovní postupy.

Jak M2 Pro, tak M3 Pro jsou vybaveny až 12jádrovým CPU, ale M3 Pro má pouze šest vysoce výkonných jader a šest efektivních jader, zatímco M2 Pro má osm vysoce výkonných jader a čtyři efektivní jádra. Takže zatímco M3 Pro se vyrábí 3nm procesem TSMC, ve srovnání s 5nm u M2 Pro, výsledné zvýšení výkonu čipu se snižuje, protože má o dvě výkonná jádra méně. M3 Pro má také o 25 % menší šířku pásma paměti a o jedno jádro GPU méně ve srovnání s M2 Pro. Omezením počtu vysoce výkonných jader u M3 Pro Apple vytvořil větší rozdíly mezi M3 Pro a M3 Max, který má až 12 vysoce výkonných jader. Ve výsledku je však M3 Pro jen nepatrně rychlejší než M2 Pro. Jako vždy poskytují benchmarky užitečný přehled, ale reálný výkon se může lišit.