Nový základní 14palcový MacBook Pro s čipem M3 začal k zákazníkům přicházet během dnešního týdne a někteří první uživatelé zjistili, že v současné době nelze aktualizovat na macOS Sonoma.



Jak poznamenal @aaronp613 na X, alespoň některé 14palcové modely MacBooku Pro s čipem M3 se dodávají s nainstalovaným nevydaným systémem macOS Ventura 13.5. Když se uživatelé pokusí aktualizovat na macOS Sonoma v aplikaci Nastavení systému, macOS Ventura 13.5 je uveden jako nejnovější dostupná verze namísto macOS Sonoma 14.1. Jedním z uživatelů, který se setkal s tímto problémem, je Daniel Rotar, hostitel YouTube kanálu ZONEofTECH, podle příspěvku, který dnes sdílel na X.

Další uživatelé napříč X a fóry MacRumors tento problém zmínili. Není jasné, kdy Apple tento problém vyřeší, ale mezitím softwarový výzkumník Nicolás Álvarez uvedl, že uživatelé si mohou stáhnout Install Assistant pro verzi macOS Sonoma 14.1 kompatibilní s M3 a aktualizaci nainstalovat ručně. Je také možné povolit veřejné beta verze macOS, aby se aktualizace objevila. Jak poznamenal 9to5Mac, zdá se, že tento problém ovlivňuje také nový iMac s čipem M3.