Podvody s Apple Music klesly za poslední rok o 30 %, uvádí nová zpráva poté, co společnost zavedla silnější ochranu. Nejznámějším příkladem podvodu je situace, kdy hudebník používá síť robotů k neustálému streamování hudby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, aby získal peníze, ale Apple tvrdí, že odhalil další podvody.



Billboard říká, že zatímco nová opatření proti podvodům vyšla najevo až nyní, Apple je používá déle než rok. Apple před více než rokem v tichosti zavedl svou vlastní posílenou ochranu proti podvodům, podle e-mailu získaného společností Billboard, který společnost zaslala partnerům z hudebního průmyslu v březnu. Umělé streamy nejsou jediným typem odhaleného podvodu. Platí licenční poplatek za skladbu s výhradou, že skladba o délce 30 sekund nebo méně se nepočítá. Takže někteří „hudebníci“ vytvořili celá alba 31sekundových písní.

Zatímco motivace je obvykle finanční, někteří umělci chtějí jen zvýšit svou popularitu. Apple v e-mailu hudebním vydavatelstvím uvedl, že to také nefunguje. Společnost říká, že bere podvody extrémně vážně a že má připravenou řadu postihů v závislosti na závažnosti. Ty se mohou pohybovat od „finančních poplatků“ po uzavření účtů a – pokud je odpovědná spíše nahrávací společnost než hudebník – ukončení distribučních smluv. Opatření jednoznačně fungují, přičemž Apple Music má zdánlivě nejnižší úroveň podvodů. Deezer uvedl, že zjistil, že 7 % přehrání bylo podvodných, Spotify říká, že jeho míra je menší než jedno procento, zatímco Apple říká, že po implementaci těchto nových nástrojů a zásad míra podvodů klesla na 0,3 %.