Když Meta v červenci vydala Threads, jednou ze stížností uživatelů na platformu bylo, že nebylo možné smazat váš profil Threads, aniž byste zároveň smazali svůj účet na Instagramu.



Až dosud bylo jedinou alternativou dočasná deaktivace vašeho profilu Threads. Tato možnost činí vaše příspěvky a interakce s ostatními na platformě neviditelnými, ale vaše příspěvky ponechává na serverech Meta, pokud je neprojdete a ručně je jeden po druhém neodstraníte. Naštěstí šéf Instagramu Adam Mosseri v pondělí zveřejnil, že společnost konečně udělala něco pro vyřešení problému – a vy budete moci odstranit nebo deaktivovat profil Threads samostatně, přičemž přidružený účet Instagramu zůstane nedotčený. Následující kroky vám ukážou, jak na to.

  • V aplikaci Threads klepněte na ikonu profilu v pravém dolním rohu obrazovky.
  • Klepněte na ikonu dvouřádkové nabídky v pravém horním rohu vašeho profilu.
  • Klepněte na Účet a potom na Smazat nebo Deaktivovat profil.
  • Klepněte na Smazat profil a potvrďte svou volbu.
  • Pokud tuto možnost nevidíte, funkce ještě pro vás není k dispozici, ale nemělo by trvat dlouho, než se objeví, takže to zkuste za den nebo dva.

Podle Mosseri Threads také zavádí způsob, jak uživatelům zabránit, aby se jejich příspěvky Threads objevovaly na Facebooku a Instagramu. Po dokončení zavádění najdou uživatelé dvě možnosti v sekci Soukromí v nastavení aplikace v části Navrhování příspěvků v jiných aplikacích. Klepnutím na toto zobrazíte samostatné přepínače pro vypnutí návrhů na Instagramu a Facebooku.