Populární společnost Sonos plánuje vstoupit na několik nových trhů, na kterých bude konkurovat společnosti Apple, podle nové zprávy, kterou dnes zveřejnila společnost Bloomberg.



Připravovaná sluchátka budou konkurovat sluchátkům AirPods Max, které Apple ještě neaktualizoval. Sonos plánuje nabízet sluchátka v černé a bílé a mezi funkce bude patřit navigace pomocí hlasového ovládání a synchronizace s reproduktory Sonos, soundbary a další. Sluchátka budou mít podobnou cenu jako AirPods Max‌, nebo modely od společností Sony a Bose. Sonos na sluchátkách pracuje již několik let a mají být k dispozici již v dubnu 2024. V budoucnu může společnost také vyvinout sluchátka, která by byla podobná AirPods.

Koncem roku 2024 nebo 2025 Sonos představí set-top box podobný Apple TV. Zařízení bude sloužit jako rozbočovač pro audio zařízení Sonos s podporou Dolby Atmos a Dolby Vision a nabídne aplikace a streamovací služby podobně jako stávající set-top boxy. Začátkem tohoto měsíce generální ředitel společnosti Patrick Spence potvrdil, že Sonos plánuje vstoupit do nové kategorie produktů, která doplní současná zařízení Sonos a která potěší zákazníky a zajistí okamžité příjmy. Sonos očekává, že v roce 2024 vydělá z prodeje nových produktů více než 100 milionů dolarů.