Podle dnešní zprávy, kterou zveřejnil Chosun Ilbo plánují LG a Samsung zahájit hromadnou výrobu OLED displejů pro modely iPadu Pro příští generace kolem února 2024. Na novinku upozornil web OLED-Info.



Mark Gurman ze společnosti Bloomberg očekává, že příští rok budou vydány nové 11palcové a 13palcové modely iPadu Pro s OLED displeji, čipem M3 a hliníkovou klávesnicí Magic Keyboard. Vzhledem k tomu, že hromadná výroba OLED displejů údajně nezačne dříve než v únoru, zdá se nepravděpodobné, že by další modely iPadu Pro byly připraveny k uvedení na trh v březnu, což je běžný měsíc, kdy Apple oznamuje nové produkty. Zdá se pravděpodobnější, že budou oznámeny na WWDC v červnu nebo později, ale plány Applu se mohou ještě změnit.

Současné modely iPad Pro jsou vybaveny LCD displeji a 12,9palcový model má navíc mini-LED podsvícení pro zvýšení jasu a vyšší kontrastní poměr. Technologie OLED by eliminovala potřebu podsvícení a mezi výhody patří ještě vyšší kontrastní poměr s hlubší černou, nižší spotřeba energie a další. Očekává se, že Apple použije velmi tenké hybridní OLED displeje s kombinací pružných a tuhých materiálů, což by mohlo umožnit, aby příští modely iPadu Pro byly o něco tenčí.