Uživatel na Redditu tento týden sdílel zajímavý příběh o tom, co nečekaně přišlo v krabici, když si objednal nový iPhone od společnosti Apple. Namísto iPhonu 15 Pro Max, který si koupil, „theEdmard“ tvrdí, že obdržel vyřazené zařízení Android s kopií iOS 17.



Podle Eda, který žije ve Velké Británii, zadal svou objednávku přímo přes Apple. Když však krabici otevřel, rychle si uvědomil, že něco není tak docela v pořádku. „iPhone“ měl na sobě ochrannou fólii, což u nového iPhonu není běžné. Obrazovka samotná také vůbec nebyla taková, jakou očekával. „Další věc, kterou jsem si všiml, když jsem jej zapnul, je, že obrazovka není v pořádku. Osvětluje černou oblast způsobem, který zjevně není OLED,“ píše Ed. Také popisuje proces počátečního nastavení jako „velmi špatný“. V tuto chvíli si uvědomil, co se děje: nebyl to iPhone 15 Pro Max. Byl to telefon s Androidem maskovaný, aby vypadal jako iPhone. Ed říká, že sledovací číslo na krabici, kterou obdržel, dokonce odpovídalo tomu, co ukazuje web společnosti Apple.

V iPhonu byly předinstalované aplikace včetně YouTube, Facebooku a TikToku. Skutečné iPhony se nedodávají s žádnými předinstalovanými aplikacemi kromě vlastních Apple. „OS je závadný a hrozný a zhroutí se, když se pokusíte použít jakýkoli prvek uživatelského rozhraní na obrazovce,“ píše Ed ve svém příspěvku na Redditu. Je zřejmé, že iPhone 15 Pro Max, který si Ed objednal, byl někým vyměněn, než objednávka nakonec dorazila k němu. Mohl by to být někdo, kdo pracuje pro doručovací společnost (v tomto případě Dynamic Parcel Distribution). Ed však říká, že mluvil s DPD a oni byli skálopevně přesvědčeni, že to nebyli. Jak zdůrazňuje Mashable, zdá se, že to není poprvé, co si někdo objednal iPhone 15 a místo toho dostal telefon Android. Uživatel na TikToku minulý týden zveřejnil video, ve kterém tvrdil, že se mu stala podobná věc. Ed komunikuje s podporou Apple, ale situace ještě není vyřešena.

@tayyy.844

WATCH!! Watch out when I’m box for the new iPhone 15 pro max, brought from Apple, but has been tampered with in the post and been sent this shit, which is the powered by android🫤

♬ original sound – Tay boulding