Apple vyvíjí iPhony několik let předem a společnost nepřetržitě spolupracuje s dodavateli na několika po sobě jdoucích modelech iPhonu současně, což je důvod, proč se někdy dozvídáme o jejich funkcích tak daleko před uvedením na trh.



Řada iPhone 17 se nijak neliší a již máme určitou představu o tom, co očekávat od řady naplánované na rok 2025. Pokud plánujete příští rok nekupovat nové iPhony, nebo pokud jste prostě zvědaví, zde je pět funkcí, o kterých očekáváme, že bude obsahovat řada iPhone 17, která bude pravděpodobně vydána v září 2025.

1. Větší zařízení

iPhone 17 a iPhone 17 Plus

Říká se, že příští rok iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max budou mít větší velikosti displeje, a to z 6,12 a 6,69 palců na 6,27 a 6,86 palců. Modely ‌iPhone‌ 17 a ‌iPhone‌ 17 Plus v roce 2025 budou mít také větší velikosti displeje 6,27 a 6,86 palce. V důsledku toho očekávejte, že celá řada iPhone 17 bude používat vyšší poměr stran 19,6:9, což naznačuje, že zařízení budou spíše o něco vyšší než širší.

2. 120Hz ProMotion (vždy zapnutý displej)

iPhone 17 a iPhone 17 Plus

Apple má v úmyslu rozšířit ProMotion na modely nižší třídy v roce 2025, což jim umožní zvýšit obnovovací frekvenci na 120 Hz pro plynulejší posouvání a video obsah v případě potřeby. ProMotion by také umožnil, aby se displej na iPhone 17 a iPhone 17 Plus snížil na energeticky účinnější obnovovací frekvenci až 1 Hz, což by umožnilo vždy zapnutý displej, který může zobrazovat hodiny, widgety a upozornění na obrazovce, i když je přístroj zamknutý.

3. Face ID pod displejem

iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že iPhone 17 Pro bude prvním ‌iPhonem‌, který bude vybaven technologií Face ID pod displejem. Jediným vnějším náznakem technologie Face ID pod displejem bude pravděpodobně kruhový výřez pro přední kameru. Pravděpodobně půjde o poslední prémiový model Applu, který bude obsahovat kruhový výřez pro přední kameru. Očekává se, že Apple v roce 2027 zavede kamery pod displejem v modelech vyšší třídy.

4. Čip Wi-Fi 7 navržený společností Apple

iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že modely vyšší třídy budou poprvé vybaveny čipem Wi-Fi 7 navrženým společností Apple. Podpora Wi-Fi 7 by umožnila odesílat a přijímat data v pásmech 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz současně s podporovaným routerem, což má za následek vyšší rychlosti Wi-Fi, nižší latenci a spolehlivější připojení. Wi-Fi čip by také umožnil Applu dále snížit svou závislost na externích dodavatelích, jako je Broadcom, který v současné době dodává Applu kombinovaný čip Wi-Fi a Bluetooth pro iPhony.

5. 48MP teleobjektiv

iPhone 17 Pro Max

Očekává se, že 48megapixelový teleobjektiv na největším prémiovém zařízení Apple bude optimalizován pro použití s nadcházejícími headsety Vision Pro, které budou v USA uvedeny na trh začátkem roku 2024. (Současné modely iPhone 15 Pro mají 48megapixelový hlavní, 12megapixelový ultraširokoúhlý a 12megapixelový teleobjektiv.) Díky tomu by to byl první iPhone, který má zadní kamerový systém složený výhradně z 48megapixelových čoček, díky čemuž dokáže zachytit ještě více fotografických detailů.