Nedávno jsme informovali, že Apple odmítl HEY Calendar, novou aplikaci od Basecamp, ze stejného důvodu, který vedl k odmítnutí HEY Email v roce 2020. Tentokrát, aby Apple HEY Calendar schválil, Basecamp přidal do aplikace nové funkce.



Podle Applu porušila společnost pokyny App Store, protože celou aplikaci umístila pod předplatné a neměla žádné bezplatné funkce. V té době dokonce i člen Apple Phil Schiller navrhl, aby Basecamp přidal některé základní funkce nebo zkušební období, aby byla aplikace schválena – a to je přesně to, co společnost udělala. Po dlouhé diskuzi vydal Basecamp aktualizaci HEY Mail s bezplatnou 14denní zkušební dobou, kterou nakonec schválil Apple. Po uplynutí zkušební doby si uživatelé mohou zakoupit licenci prostřednictvím webu HEY. To ale nestačilo.

Apple nyní umožňuje „čtenářským“ aplikacím poskytovat zákazníkům externí odkazy pro registraci a správu jejich účtů mimo systém App Store. Aplikace však stále nemohou být placené, pokud nenabízejí bezplatné základní funkce nebo nákupy v aplikaci. Aplikace byla aktualizována o kalendář událostí Apple pro ty, kteří nemají předplatné HEY. Funkce je v podstatě ukázkou toho, jak aplikace funguje, ale zobrazuje minulé keynote společnosti Apple. Apple po aktualizaci schválil aplikaci, která je nyní dostupná v App Store.