BBEdit, populární textový a kódový editor pro macOS, obdržel tento týden obrovskou aktualizaci. BBEdit 15 obsahuje novou Minimapu, díky které uživatelé budou mít přehled o dokumentu, a také podporu ChatGPT zabudovanou do aplikace.



Jak je podrobně popsáno v poznámkách k verzi, BBEdit 15 přichází s novou Minimapou, která zobrazuje přehled aktivního textového dokumentu. To umožňuje uživatelům vidět celkovou strukturu souboru a usnadňuje navigaci ve velkých dokumentech. Uživatelé mohou také vytvářet své vlastní funkční odkazy pro označování a úpravy textu. BBEdit 15 nyní také podporuje ChatGPT, což lze považovat za změnu hry pro vývojáře.

Místo toho, abyste museli přepínat mezi aplikacemi nebo kopírovat a vkládat z webového prohlížeče, lze nyní ChatGPT používat přímo z listu BBEdit. „Každý list, který vytvoříte, si uchovává svou vlastní historii, takže se můžete snadno vrátit k minulým konverzacím nebo udržovat konverzaci po delší čas,“ vysvětlují vývojáři. Chcete-li nastavit integraci ChatGPT s BBEdit, potřebujete účet ChatGPT a platný klíč API.