Zatímco většina produktů byla během posledních několika let aktualizována, existuje několik zařízení a příslušenství, které jsou poměrně staré. Níže uvádíme sedm nejstarších a často zapomenutých produktů, které Apple v roce 2024 stále prodává.



Mnoho z těchto produktů pravděpodobně nebude již nikdy aktualizováno a není jasné, jak dlouho je Apple bude nadále prodávat.

SuperDrive

USB SuperDrive, který byl představen spolu s původním MacBookem Air v roce 2008, je externí CD/DVD mechanika. Zůstává k dispozici v online obchodě společnosti Apple, ale k použití s moderním MacBookem budete potřebovat adaptér USB-A na USB-C. Prodej posledního MacBooku s vestavěnou CD/DVD mechanikou byl ukončen v roce 2016.

MagSafe Converter

Tento adaptér vám umožňuje, pokud máte velmi starý MacBook Pro nebo MacBook Air nabíjet jej pomocí konektoru MagSafe 2.

Sluchátka EarPods s 3,5 mm konektorem

Apple odstranil konektor pro sluchátka z iPhonu počínaje iPhone 7 a iPhone 7 Plus již v roce 2016, ale nadále prodává kabelová sluchátka EarPods s 3,5 mm konektorem pro sluchátka.

30pinový kabel USB 

Stále ještě používáte starší iPod nebo iPhone? Tak se vám bude hodit 30pinový kabel USB s průlomovou technologií USB 2.0, který Apple stále prodává.

Adaptér bezpečnostního zámku pro Mac Pro 

Chcete svůj Mac Pro 2013 zabezpečit i v roce 2024? Adaptér Apple vám umožní připojit k počítači kompatibilní zámek Kensington.

Řemínek Link Bracelet

Apple neaktualizoval řemínek Link Bracelet z nerezové oceli od vydání původních Apple Watch v roce 2015. Řemínek je stále prodáván ve svých původních velikostech 38 mm a 42 mm a již dokonale neladí s barvami některých novějších modelů Apple Watch.

Kolečka pro Mac Pro 

Ke svému Macu Pro 2019 nebo novějšímu můžete přidat kolečka, aby se mohl otáčet.