V rámci aktivace změn App Store v Evropě poskytuje Apple všem vývojářům po celém světě aktualizované analytické informace. Prostřednictvím rozhraní ‌App Store‌ Connect API je k dispozici více než 50 nových zpráv, které vývojářům pomáhají analyzovat výkon jejich aplikací.



Mezi některé z nových metrik patří:

  • Engagement – Apple nabízí další přehled o počtu uživatelů‌, kteří reagovali na aplikaci vývojáře nebo ji sdílejí s ostatními lidmi.
  • Obchod – Vývojáři mohou získat více informací o stahování, prodeji a výnosech, předobjednávkách a transakcích provedených pomocí systému nákupu v aplikaci.
  • Využití aplikací – Apple nyní poskytuje více informací o aktivních aplikacích, počtu instalací, smazání aplikací a další.
  • Využití – Vývojáři mohou získat informace o interakci své aplikace s funkcemi iOS, jako jsou Widgety, CarPlay a PhotoPicker.

Stejně jako u aktuálních přehledů bude Apple anonymizovat data, která se používají v nových přehledech. Vývojáři budou moci udělit třetím stranám přístup ke svým přehledům. Další informace budou vývojářům poskytnuty v březnu.