Apple Vision Pro běží na čipu M2 vybaveném deseti jádry GPU a osmi jádry CPU – stejnou verzí, jakou mají vyšší modely MacBooku Air. Vyplývá to z příspěvku na X (dříve Twitteru) od Marka Gurmana.



Apple zveřejnil že jeho headset používá čip M2, ale až dosud nebylo jasné, jakou variantu čipu Apple zvolil. Apple používá čip M2 v obou svých současných 13,6palcových a 15,3palcových modelech MacBooku Air, které byly uvedeny na trh v červnu 2022. M2, postavený na 5nanometrové technologii, má 8jádrový CPU, podobně jako M1, ale podporuje osm nebo deset jader GPU, oproti sedmi nebo osmi v M1. Čip M2 ve Vision Pro je zodpovědný za zpracování obsahu, provoz operačního systému visionOS, spouštění algoritmů počítačového vidění a poskytování grafického obsahu. Samostatně to však nefunguje.

Vision Pro přenáší zpracování informací přicházejících z kamer, senzorů a mikrofonů na vyhrazený čip R1 vyrobený na míru. Apple říká, že dokáže streamovat obrázky na displeje během 12 milisekund, což poskytuje pohled na svět prakticky bez zpoždění. Základní Vision Pro je vybaven 16 GB RAM a 256 GB úložného prostoru. Apple by mohl nabízet modely s až 1TB úložištěm, ale to zatím nebylo potvrzeno.