Každý, kdo věnoval pozornost představení headsetu Vision Pro na WWDC 2023, viděl virtuální klávesnici. Klávesnice se vznáší ve vzduchu, což vám umožňuje zadávat text ve vašem prostorovém počítačovém prostředí, když máte zařízení na sobě.



Každý, kdo se však chystá zahodit svou fyzickou klávesnici, si ji možná bude chtít ještě chvíli ponechat. Podle Marka Gurmana z Bloombergu je virtuální klávesnice ve visionOS ve velmi počáteční fázi a většina lidí ji nebude chtít používat. „Virtuální klávesnice Vision Pro je snad ve verzi 1.0,“ napsal Gurman v příspěvku X. „Musíte mačkat každou klávesu jedním prstem, jako jste to dělali předtím, než jste se naučili psát. Neexistuje žádné magické psaní ve vzduchu.“

Podle Applu jsou tlačítka na virtuální klávesnici vyvýšená, aby napodobila možnost mačkání fyzických kláves, a klávesnice dokonce obsahuje zpětnou vazbu prostřednictvím zvukových efektů. Nezdá se, že by efekty tento zážitek zdokonalily, což se pravděpodobně vždy zhorší únavou způsobenou tím, že musíte držet ruce ve vzduchu, abyste mohli psát. Apple však může klávesnici vylepšit v budoucích aktualizacích softwaru. Naštěstí se Vision Pro může bezdrátově připojit k příslušenství včetně klávesnice Magic Keyboard a Magic Trackpad.