Nová zpráva od CBS News zveřejněná tento týden sdílí příběh studentky z Delaware, která říká, že její Apple Watch jí pomohly zachránit život poté, co omdlela z otravy oxidem uhelnatým.



I když jsme viděli řadu příběhů o tom, jak Apple Watch pomohly zachránit život, tento příběh se zaměřuje na funkci Tíseň SOS. Natalie Nasatka říká, že se začala cítit extrémně vyčerpaná a všimla si, že její vidění je rozmazané. Nakonec ztratila vědomí a omdlela.
Než však omdlela, použila funkci Tíseň SOS na svých Apple Watch k zavolání 911. Testy provedené hasičským sborem potvrdily, že hladiny oxidu uhelnatého v Nasatčině bytě byly velmi vysoké: „Oxid uhelnatý byl potvrzen, protože monitor hasičského sboru načetl v bytě 80 částic na milion, což je extrémně vysoká hodnota,“ řekla. Myslí si, že únik plynu pocházel z vadného topení, což je jedna z hlavních příčin otravy oxidem uhelnatým v zimě. Nasatka uznává, že měla mít v bytě detektor oxidu uhelnatého. Detektor by ji na problém upozornil dlouho předtím, než se hladiny oxidu uhelnatého dostaly tak vysoko.