Po rozhodnutí Odvolacího soudu, kterým byl pozastaven zákaz dovozu Apple Watch, Apple vrátil Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 do svých online obchodů v USA a měly by být také k dispozici v některých prodejnách Apple.



Apple v úterý podal nouzovou žádost, ve které požádal o pozastavení zákazu dovozu, dokud probíhá odvolání. Odvolací soud zavedl dočasné pozastavení, zatímco rozhodne, zda vyhoví žádosti Applu po celou dobu odvolání, a v důsledku toho může Apple opět prodávat modely Apple Watch s technologií detekce kyslíku v krvi. Mezinárodní obchodní komise (ITC) musí do 10. ledna podat odpověď na žádost Applu. Apple by měl mít možnost Apple Watch nadále prodávat minimálně do doby, než odvolací soud definitivně rozhodne, což se stane někdy po 15. lednu.

Pokud odvolací soud rozhodne ve prospěch společnosti Apple, zákaz dovozu na Apple Watch Series 9 a Ultra 2 bude pozastaven po celou dobu trvání odvolacího procesu. Pokud soud nerozhodne ve prospěch Applu, zákaz dovozu bude obnoven. Odvolací proces by mohl trvat mnoho měsíců, takže toto rozhodnutí je pro Apple velmi důležité. ITC v říjnu rozhodlo, že Apple porušil technologii detekce kyslíku v krvi patentovanou Masimo, a zavedl zákaz dovozu do USA, který vstoupil v platnost 26. prosince. V rámci přípravy na zákaz Apple skutečně zastavil online prodej 21. prosince a v obchodě skončil prodej po 24. prosinci. Zákaz dovozu se týkal pouze modelů ‌Apple Watch Series 9‌ a Apple Watch Ultra 2 prodávaných ve Spojených státech. Prodej v jiných zemích nebyl ovlivněn.