Apple Vision Pro je dodáván s externí baterií s kapacitou 3 166 mAh ve srovnání s 3 274 mAh baterií, kterou najdete v iPhonu 15 Pro. Recenzenti také uvedli, že mezi těmito dvěma bateriemi jsou značné rozdíly ve velikosti a hmotnosti.



Podle Johna Grubera z Daring Fireball je baterie Vision Pro přibližně na šířku a výšku stejná jako baterie v iPhonu 15 Pro, ale je tlustší. Z hlediska hmotnosti je také těžší: asi 325 g ve srovnání se 187 g u iPhone 15 Pro. „Tloušťkou a hmotností se blíží dvěma iPhonům 15,“ říká Gruber. Marques Brownlee ve svém videu také popsal baterii jako docela těžkou a přirovnal ji k telefonům s větší kapacitou 5 000+ mAh. Pravděpodobně si budeme muset počkat na teardown, abychom zjistili, jak to opravdu je. Externí baterie dodávaná s Vision Pro je stříbrná, má patentovaný konektor pro připojení k headsetu a port USB-C pro nabíjení pomocí přiložené 30W nabíječky.

Pro ty, kteří uvažují o koupi další baterie, je třeba mít na paměti, že baterie Vision Pro nejsou vyměnitelné za provozu: Jak poznamenává Gruber, v headsetu není žádná vestavěná záložní baterie, takže když je napájecí kabel odpojen, Vision Pro se okamžitě vypne. Pro výměnu baterií je proto nutný ruční restart. Apple říká, že Vision Pro poskytuje celkově až dvě hodiny výdrže baterie a až 2,5 hodiny konkrétně pro přehrávání 2D videa. Několik recenzentů však tvrdí, že při běžném používání vydrželi na jedno nabití až tři hodiny, přičemž jeden recenzent uvedl, že byli schopni sledovat tříhodinový film na jedno nabití.