Apple oznámil datum vydání Apple Vision Pro, který se začne prodávat v USA v pátek 2. února, přičemž dostupnost v Kanadě a Spojeném království se očekává koncem tohoto roku.



Apple ještě nezveřejnil všechny podrobnosti o možnostech konfigurace zařízení před předobjednávkami, které začínají v pátek 19. ledna, ale víme, co je součástí balení každého ‌Apple Vision Pro‌.

  • Headset Vision Pro: Headset je primární součástí systému Vision Pro, který obsahuje pokročilou technologii sledování očí a rukou prostřednictvím kamer, displeje s ultra vysokým rozlišením pro každé oko, reproduktory na obou stranách a přední obrazovku EyeSight. Headset je dodáván s minimálně 256 GB vnitřního úložiště pro aplikace a média.
  • Solo Knit Band a Dual Loop Band: Tyto dva typy čelenek jsou navrženy pro uživatelské pohodlí a přizpůsobení. Solo Knit Band je jeden pásek, který se obepíná kolem zadní části hlavy, zatímco Apple říká, že pásek Dual Loop Band obsahuje pár nastavitelných horních a spodních pásků pro přizpůsobení.
  • Light Seal: Light Seal je vyroben z měkké textilie a pravděpodobně se dodává v řadě tvarů a velikostí, ohýbá se, aby se přizpůsobil obličeji uživatele a přesně padnul. Toto příslušenství pomáhá blokovat vnější světlo a zvyšuje pohlcující zážitek.
  • Dva polštářky Light Seal: Tyto polštářky se dodávají ve dvou velikostech a poskytují dodatečné pohodlí a schopnost blokovat světlo, zajišťující přiléhavé uchycení kolem obličeje, aby se zabránilo úniku světla.
  • Kryt předního skla: Kryt chrání přední sklo headsetu, když se nepoužívá, zabraňuje poškrábání a poškození.
  • Leštící hadřík: Měkký hadřík určený k čištění čoček headsetu a předního skla bez poškrábání nebo poškození.
  • Baterie: Externí zdroj napájení pro headset zajišťující delší dobu používání a přenositelnost. Baterie poskytuje 2 hodiny běžného používání a 2,5 hodiny přehrávání 2D videa na jedno nabití, uvádí Apple.
  • Napájecí adaptér USB-C: Adaptér se používá k nabíjení baterie headsetu, což zajišťuje, že zařízení bude vždy připraveno k použití. Může také umožnit připojení Vision Pro k externímu zdroji napájení po delší dobu používání, než umožňuje přenosná baterie.
  • Nabíjecí kabel USB-C: Kabel pro připojení headsetu nebo baterie k napájecímu adaptéru USB-C za účelem nabíjení.

K dispozici jsou také volitelné čočky pro uživatele, kteří běžně nosí brýle, ty však nejsou součástí balení. Společnost Apple spolupracuje se společností ZEISS a nabízí čočky, které lze přizpůsobit požadavkům zraku každého člověka. Čočky se připevňují k čočkám Vision Pro magneticky, což umožňuje přesné sledování očí.