Když Apple na WWDC 2023 poprvé představil Vision Pro, společnost sdílela propagační videa, která krátce představila, jak bude možné zařízení používat s Macem. Navzdory oznámení, Apple musí ještě zveřejnit podrobnosti o tom, jak tato dvě zařízení spolupracují. Ale v dnešním článku si ukážeme, co vše zatím víme.



Mac a Vision Pro: Jak budou tato zařízení spolupracovat?

Vytvořte virtuální plochu

Pokud jde o Mac, základní funkcí Apple Vision Pro je něco, co se nazývá Mac Virtual Display. Systém využívá AirPlay 2 a umožňuje vám bezdrátově připojit váš Mac k headsetu pouhým pohledem na počítač prostřednictvím zařízení Vision Pro. Podle Applu vám to umožňuje umístit a změnit velikost virtuální reprezentace displeje vašeho Macu kdekoli a použít Vision Pro jako obrovský, soukromý, přenosný 4K displej, ideální pro profesionální pracovní postupy.

Používejte aplikace visionOS společně se svým Macem

S povolenou funkcí Mac Virtual Display budete moci používat aplikace visionOS přímo vedle obrazovky virtuálního Macu. To vám umožní například pracovat na projektu Final Cut Pro na obrovském displeji Macu a zároveň prohlížet a pracovat s oddělenými obrazovkami zobrazujícími aplikace visionOS, jako jsou Fotky, Poznámky, Soubory a tak dále.

Zrcadlení obrazovky Vision Pro na Mac

Apple Vision Pro podporuje zrcadlení obrazovky přes AirPlay nebo FaceTime, podle kódu nalezeného v prvních beta verzích visionOS. Když nosíte Vision Pro, budete si moci vybrat Mac, do kterého chcete zrcadlit obsah z headsetu, což vám umožní sdílet svůj pohled s ostatními.

Připojte příslušenství pro Mac

Vision Pro obsahuje virtuální klávesnici, ale můžete také bezdrátově připojit příslušenství pro Mac, včetně klávesnice Magic Keyboard a Magic Trackpad.

Mac a Vision Pro: Co (pravděpodobně) nemůžete dělat

Uspořádejte aplikace pro Mac ve virtuálním prostoru

Před oficiálním představením Vision Pro si mnoho uživatelů Maců představovalo ideální scénář multitaskingu, kde by bylo možné jednotlivé aplikace pro Mac rozdělit na pracovní plochu a přepínat mezi nimi. Na základě dostupných informací však není možné prohlížet jednotlivé aplikace pro Mac ve virtuálních oknech vedle sebe v prostorovém výpočetním prostředí Vision Pro.

Vytvořte více virtuálních displejů

Dalším pravděpodobným omezením je, že podporuje pouze zrcadlení vestavěného displeje vašeho Macu. Jinými slovy, nebude možné rozšířit obrazovku vašeho Macu nebo znovu vytvořit nastavení Macu s více monitory. Může to být způsobeno omezením šířky pásma (výstupy virtuálního displeje ve 4K). Na základě toho může být několik displejů v prostorovém výpočetním prostředí Vision Pro podporováno v budoucí verzi, ale neočekávejte takovou funkci ihned.

Připojte Mac s Intel 

To by pravděpodobně mělo být samozřejmé, ale starší Macy s čipem Intel nejsou podporovány.