Tento týden se objevily další dva příběhy, kdy Apple Watch někomu pomohly zachránit život. Tentokrát oba uživatelé Apple Watch poslali e-mail generálnímu řediteli Apple Timu Cookovi, aby mu poděkovali – a oba dostali odpověď jen o pár hodin později.



Ve Wichitě v Kansasu Michael Gallegos připisuje zásluhy svým Apple Watch – a jeho synovi Nickovi, který mu je koupil – že mu zachránily život. Michael obdržel upozornění na nízkou srdeční frekvenci. To ho upozornilo na skutečnost, že jeho srdeční frekvence klesla na více než 10 minut pod 40 tepů za minutu. Během spánku jeho Apple Watch také detekovaly nepravidelný srdeční rytmus. Díky schopnosti sdílet zdravotní záznamy obdrželi tato oznámení Michael i jeho syn Nick. Nick vzal svého otce na pohotovost, kde lékaři objevili nediagnostikované srdeční onemocnění. Michaelův syn, inspirovaný situací, poslal e-mail generálnímu řediteli Applu Timu Cookovi, aby mu poděkoval za Apple Watch a podělil se o svůj příběh. Cook odpověděl jen o několik hodin později a napsal:

Ahoj Nicku,

jsem tak rád, že tvůj otec vyhledal lékařskou pomoc a dostal léčbu, kterou potřeboval. Děkujeme, že jste se s námi podělil o jeho příběh.
Tim
Odesláno z mého iPadu Pro

Mezitím v Asheville v Severní Karolíně 61letý Christopher Oakely připisuje Apple Watch za to, že mu pomohly vysvětlit, jak se cítil, svým lékařům. Jeho lékaři nakonec dospěli k závěru, že Christopher utrpěl menší infarkt. Ve chvíli, kdy Oakley ráno 21. srpna ucítil tlak na hrudi, spěchal na pohotovost. Ale než ho viděl lékař, jeho srdce se uklidnilo. Poté ho napadlo, podívat se na Apple Watch. „Ukázalo se, že moje srdce celou noc tlouklo rychlostí 121-151. Takže vzali tyto informace v úvahu, což mi zachránilo život, protože o dva nebo tři dny později jsem prodělal operaci.“ Christopher se také rozhodl poslat e-mail Timu Cookovi, aby se podělil o svůj příběh. Cook odpověděl:

Milý Christopher,
děkujeme, že jste se s námi podělili o svůj příběh. Jsem moc rád, že jste dostal léčbu, kterou jste potřeboval.

Měj se dobře.
Tim
odesláno z mého iPhonu