Rok 2024 bude pro Apple důležitým rokem s velkým počtem zajímavých novinek, které mají být vydány napříč produktovými řadami společnosti, ale některé produkty vydány nebudou. V dnešním článku si ukážeme, které to jsou.



Produkty Apple, u kterých neočekáváme, že budou vydány v roce 2024

iPhone SE 4

Zatímco se dříve říkalo, že Apple plánuje vydat iPhone SE 4 v roce 2024, nyní se očekává, že společnost vydá zařízení až v roce 2025. Aktuální ‌iPhone SE‌ byl uveden na trh v březnu 2022, což znamená, že v době, kdy přijde jeho nástupce, bude minimálně 33 měsíců starý. Očekává se, že ‌iPhone SE‌ nové generace bude mít design založený na iPhonu 14, OLED displej, větší baterii, tlačítko Akce, port USB-C, Face ID a další.

AirTag 2

Výroba AirTagu druhé generace měla být podle všeho zahájena ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024, ale analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že příslušenství se nedostane do sériové výroby dříve než v roce 2025. Podle Kua bude ‌AirTag‌ druhé generace součástí nového prostorového výpočetního ekosystému, který Apple buduje, přičemž Vision Pro bude sloužit jako jádro pro integraci dalších zařízení. Nový ‌AirTag‌ by pravděpodobně mohl obsahovat druhou generaci čipu Apple Ultra Wideband, který debutoval v modelech iPhone 15, což umožňuje ještě přesnější sledování na delší vzdálenosti.

Apple Watch Ultra s MicroLED displejem

Prvním zařízením Apple, které bude obsahovat microLED displej, bude zřejmě nadcházející model Apple Watch Ultra vydaný na konci roku 2025 nebo 2026. Ve skutečnosti Apple nemusí vydat nový model Apple Watch Ultra v roce 2024. Pokročilá zobrazovací technologie nabízí vylepšený jas, reprodukci barev, dynamický rozsah, pozorovací úhly a efektivitu, takže obrázky vypadají spíše jako „namalované“ na skle displeje. Projekt je součástí plánu společnosti Apple snížit závislost na Samsungu jako dodavateli a zároveň získat výhody plynoucí z vlastních displejů, stejně jako čipů.

iMac Pro

Apple pracuje na špičkovém modelu „iMacu Pro“ s 32palcovým mini-LED displejem a větším výběrem portů. Navzdory ukončení výroby iMacu Pro a všech modelů ‌iMacu‌ větších než 24 palců v roce 2021 má Apple stále v plánu uvést na trh podstatně větší a výkonnější model ‌iMacu‌. Zatímco Mark Gurman ze společnosti Bloomberg uvedl, že by mohl být vydán koncem roku 2024, pravděpodobnějším časovým rámcem může být rok 2025. ‌Ming-Chi Kuo‌ podobně řekl, že nový ‌iMac‌ Pro bude uveden na trh v roce 2025, takže 24palcový ‌iMac‌ může být i nadále jediným modelem dostupným v tomto roce.

Skládací iPhone a iPad

Společnost Apple je známá tím, že na technologii skládacího displeje pracuje již mnoho let a podává několik patentů souvisejících s touto technologií, ale zdá se, že skládací iPhone nebo iPad je stále ještě dost daleko. Očekává se, že Apple uvede na trh skládací ‌iPad‌ před skládacím ‌iPhonem‌, ale prozatím se společnost soustředí na rozšíření OLED displejů v celé řadě ‌iPadů‌ a Maců a zvažuje potenciál nabízet skládací ‌iPad v budoucnu.