Aplikace mohou hrát klíčovou roli při dosahování nových cílů, vytváření návyků nebo jednoduše zlepšovat osobní produktivitu – zde je pět, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů v roce 2024.



Každá aplikace, kterou zde uvádíme, vám pomůže v různých aspektech osobního a profesního rozvoje. Od správy úkolů až po vytváření návyků, tyto aplikace nabízejí širokou škálu funkcí přizpůsobených tak, aby vyhovovaly různorodým potřebám uživatelů, kteří chtějí z nadcházejícího roku vytěžit maximum.

  • Things 3: Things 3 je oblíbený správce úloh navržený pro zařízení Apple, který nabízí velkou sadu funkcí ve srovnání s výchozí aplikací Připomínky společnosti Apple. Vyniká svým elegantním a uživatelsky přívětivým rozhraním a výkonnými funkcemi, jako je plánování projektu, termíny a další. Tyto schopnosti z něj dělají vynikající nástroj pro každého, kdo chce na začátku nového roku zefektivnit svůj osobní a pracovní život.
  • Obsidian: Obsidian je všestranná aplikace na psaní poznámek. Na rozdíl od většiny aplikací pro psaní poznámek se Obsidian specializuje na propojování myšlenek a nápadů prostřednictvím sítě vzájemně propojených poznámek a vytváří tak osobní základnu, která se postupem času rozrůstá a vyvíjí. Schopnost Obsidiánu zmapovat a vizuálně propojit cíle, plány a nápady by mohla být v novém roce neuvěřitelně cenná.
  • Streaks: Streaks je aplikace pro vytváření návyků navržená tak, aby pomohla uživatelům vytvořit a udržet si dobré návyky. To, co odlišuje Streaks, je jeho zaměření na konzistenci a postupný pokrok a povzbuzuje uživatele, aby si vytvořili malé každodenní návyky podle vlastního výběru, které vedou k významným dlouhodobým změnám – ideální pro dodržení novoročních předsevzetí.
  • Fantastical: Fantastical je aplikace známá pro svou vynikající funkčnost a uživatelsky přívětivé rozhraní, které ji odlišuje od výchozí aplikace Kalendář. Nabízí řadu funkcí, které zlepšují plánování a správu času, jako je analýza a vysoce přizpůsobitelné zobrazení. Díky tomu je Fantastical perfektním nástrojem pro každého, kdo chce začít nový rok s lepší organizací.
  • ChatGPT: ChatGPT je nástroj umělé inteligence, který uživatelům nabízí interaktivní platformu pro různé úkoly a dotazy. Může poskytnout pomoc v celé řadě oblastí, jako je generování kreativních nápadů, nabídka tipů na produktivitu, pomoc s výukou jazyků nebo dokonce poskytování rad ohledně motivace a duševního zdraví. Schopnost ChatGPT poskytovat okamžité, informované odpovědi na rozmanitá témata z něj dělá vynikající nástroj pro každého, kdo hledá spolehlivého a inteligentního digitálního asistenta, který by zvýšil jejich každodenní produktivitu.