Očekává se, že Apple Watch Ultra 3, které budou pravděpodobně vydány v září spolu s řadou iPhone 16, nabídnou méně novinek ve srovnání se svým předchůdcem, Apple Watch Ultra 2. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli, jaké změny jsou v plánu.



Když v loňském roce debutovaly Apple Watch Ultra 2, mezi klíčové nové funkce patřil o 50 % jasnější displej, rychlejší čip S9, gesto „Double Tap“ pro interakci s hodinkami bez dotyku obrazovky, Siri na zařízení a větší vnitřní úložiště.

Technologie displeje

Zpočátku se věřilo, že Apple pracuje na Apple Watch Ultra s microLED displejem, který poskytne zvýšený jas, lepší kontrast a lepší výdrž baterie. Zdá se však, že tyto plány byly odloženy na neurčito. Apple pracoval na technologii microLED několik let, ale projekt byl v roce 2024 zrušen. Na druhou stranu se říká, že Apple v nových modelech Apple Watch zavádí novou technologii nízkoenergetických displejů OLED, aby dále snížil spotřebu energie neustále zapnutého displeje.

Design

Design Apple Watch Ultra 3 pravděpodobně zůstane do značné míry nezměněn. Mark Gurman z Bloombergu nedávno řekl, že letošní třetí generace Apple Watch Ultra bude mít „přibližně stejný vzhled jako originál“. Již dříve navrhl, že Apple pracuje na „Apple Watch X“ s tenčím pouzdrem a magnetickými pásky, ale pravděpodobně se bude jednat o jiný model než Ultra a řekl, že budou vydány „v roce 2024 nebo 2025“.

Nové funkce

Apple Watch Ultra 3 pravděpodobně budou obsahovat vylepšené funkce sledování zdraví, jako je monitorování krevního tlaku a detekce spánkové apnoe. Funkce monitorování krevního tlaku dá uživatelům vědět, zda jejich krevní tlak stoupá, a poskytne uživatelům možnost zaznamenat, co dělali, když se hypertenze objevila. Konkrétní čísla však nebudou poskytnuta. Mezitím bude detekce spánkové apnoe používat historii spánku a dechové vzorce k odhadu, zda někdo trpí spánkovou apnoe, přičemž hodinky navrhnou, aby uživatelé kontaktovali lékaře, pokud ano.

Změny

Očekává se, že Apple Watch Ultra 3 nebudou mít „téměř žádné“ nové změny ve srovnání s Apple Watch Ultra 2, podle analytika Ming-Chi Kuo. Jeho zpráva naznačuje, že funkce detekce krevního tlaku a spánkové apnoe budou založeny na strojovém učení / softwaru a budou se spoléhat na existující senzory.

Barvy

Apple v současné době nabízí Apple Watch Ultra 2, vydané v září 2023, ve stejné přírodní titanové barvě jako model první generace. Před vydáním modelu druhé generace některé zprávy naznačovaly, že by Apple mohl vydat novou variantu tmavší barvy. To se nestalo. Víme však, že Apple původně navrhl Apple Watch Ultra první generace v tmavé barvě, které nebyly nikdy uvedeny na trh. Mark Gurman z Bloombergu navíc v roce 2023 řekl, že je „teoreticky“ možné, že tato barevná varianta by se mohla objevit v pozdějších modelech.