Chystaná aktualizace softwaru iOS 18 je nabitá funkcemi pro podporované iPhony, ale také slibuje, že vaše AirPods Pro vylepší pomocí několika nových funkcí, které čerpají z vylepšení strojového učení a AI.



Následujících pět funkcí AirPods Pro by mělo být k dispozici koncem tohoto roku, kdy bude iOS 18 na podzim vydán.

Gesta 

Apple se chystá přidat nová gesta hlavy, která uživatelům umožní ovládat AirPods Pro beze slova. Pomocí nových gest můžete pokyvovat hlavou nahoru a dolů nebo s ní zatřást zleva doprava, abyste mohli hovor přijmout nebo odmítnout.

Izolace hlasu

iPhony obsahují funkci, díky které bude váš hlas při hovoru jasnější pro osobu, se kterou mluvíte, i když jste v rušném prostředí. Apple v iOS 18 přidává do ‌AirPods Pro funkci‌ izolace hlasu, aby také omezila hlasité zvuky na pozadí. Když telefonujete, mikrofony na AirPods Pro obvykle zachytí širokou škálu zvuků v okolí, jako je vítr kolem volajícího. Díky izolaci hlasu však strojové učení tyto zvuky rozliší, zablokuje okolní hluk a upřednostní váš hlas tak, aby byl zřetelný.

Personalizovaný prostorový zvuk pro hraní her

Personalizovaný prostorový zvuk s dynamickým sledováním hlavy bude k dispozici pro hraní her napříč AirPods (3. generace), AirPods Pro a AirPods Max – přináší pohlcující zvuk, který si zákazníci oblíbili při poslechu hudby nebo sledování filmů a pořadů.

Personalizace adaptivního zvuku

AirPods Pro druhé generace obsahuje funkci, která upravuje zvuk a aktivní potlačení hluku v reakci na změny ve vašem prostředí. dispozici je nová funkce, která vám umožní upravit nastavení tak, aby poskytovala více či méně šumu.

Režim naslouchátka

Podle březnové zprávy Marka Gurmana z Bloombergu získají AirPods Pro nový režim naslouchátka s vydáním iOS 18 koncem tohoto roku.