Mozilla využila nedávné obavy ohledně soukromí ve Facebooku tím, že vytvořila nové rozšíření Firefox, které zastaví Facebook, aby sledoval vaše online návyky. Nový „Facebook Container“ izoluje vaši Facebook relaci od zbytku vaší webové aktivity.



Je navržen tak, aby zabraňoval tomu, aby společnost Facebook shromažďovala stránky, které navštěvujete, a nabídla vám pak stejné reklamy a další zprávy. Kliknete-li na odkaz na Facebooku, jednoduše se nahraje nová karta, která je oddělená od kontejneru Facebook, a pokud kliknete na tlačítka sdílení Facebooku na jiných webech, pak je nahraje na speciální modrou kartu. Toto nové rozšíření blokuje sledování Facebooku. Technologie Facebook pro sledování reklam umožňuje společnosti vědět, kdy jste nakupovali položky a sledovali reklamy na tyto produkty přímo na Facebooku.

Může to být nepříjemné, zvláště pokud nakupujete dárek pro člena rodiny a položka se stále zobrazuje znovu a znovu ve vašem informačním kanálu Facebook. Mozilla již blokuje reklamy a stopy v režimu soukromého prohlížení prohlížeče Firefox, ale toto nové rozšíření jednoduše usnadňuje používání Facebooku a zabraňuje sledování. Může to být dobrá alternativa k úplnému odstranění profilu Facebook. Je také vhodné podívat se na nastavení ochrany osobních údajů ve Facebooku, abyste mohli používat sociální síť bez poskytnutí všech vašich osobních údajů.

Zdroj: theverge.com