Apple dnes podal svůj čtvrtletní formulář 10-Q u americké burzovní komise, která potvrdila, že společnost má na burze celkem 4 829 926 000 kusů akcií, a to od 20. července 2018. To je pokles z 4 985 138 tisíc akcií o tři měsíce dříve.



Na základě vynásobení nejnovějšího součtu ceny uzavírající akcie společnosti Apple k dnešnímu dni ve výši 201,50 USD má výrobce iPhonů tržní kapitolu ve výši zhruba 973 miliard dolarů, čímž se stává stále bližší k tomu, že se stane první biliónovou společností.

Přesný okamžik, kdy Apple překročí hranici jednoho biliónů dolarů, bude obtížné určit, protože Apple pokračuje ve zpětném nákupu akvizici akcií, což snižuje počet nesplacených akcií. Celková částka odrážející se ve formuláři 10-Q je již téměř dva týdny a v tomto období se pravděpodobně snížila.

Každý, od investorů až po fanatické zákazníky, pozorně sledoval index AAPL na akciovém trhu, aby zjistil, zda se Apple stane jedinou světovou a pravděpodobně první veřejně obchodovanou společností s bilionem dolarů. Technologiční rivalové Amazon, Microsoft a mateřská společnost Googlu Alphabet jsou také v této hře.

Zdroj: macrumors.com