Apple představil macOS Ventura, novou verzi operačního systému pro Mac. V letošním roce se společnost po představení Universal Control s macOS 12 zaměřila na další vylepšení funkcí kontinuity mezi zařízeními Mac, iPhone a iPad.



S aktualizací funkce Handoff mohou uživatelé snadno přesunout hovor z iPhonu nebo iPadu na svůj Mac pouhým kliknutím, pokud je zařízení poblíž. Dále umožňuje uživatelům proměnit svůj iPhone na webovou kameru pro Mac. Funkce funguje bezdrátově a podporuje všechny aplikace, nejen FaceTime. Safari nyní obsahuje spoustu nových funkcí, které zefektivňují webový prohlížeč pro sledování videí bez vybíjení baterie. Uživatelé mohou dokonce vytvořit sdílenou úvodní stránku pro přístup ke stejnému seznamu oblíbených webových stránek. Aplikace mail nyní obsahuje inteligentní vyhledávání s automatickým doplňováním a také možnosti naplánovat a zrušit odesílání e-mailů.

Pokud jde o iMessage, je ještě více integrován s aplikacemi, takže uživatelé mohou spolupracovat při úpravách souborů nebo sledování něčeho společně s SharePlay. Spotlight byl přepracován tak, aby zobrazoval lepší výsledky. Nyní může vyhledávat obrázky pomocí živého textu, polohy a dokonce i lidí nebo objektů. Uživatelé mohou nyní lépe organizovat všechny své otevřené aplikace do různých uspořádání. Mezi další nové funkce patří nové aplikace, jako jsou Hodiny a Počasí, stejně jako zcela přepracovaná nastavení systému a více možností ochrany osobních údajů a zabezpečení. macOS Ventura bude pro vývojáře k dispozici později, beta verze pro veřejné testery příští měsíc. Oficiální vydání se očekává letos na podzim.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com