Obraz v obraze je funkce, která je na platformách společnosti Apple již několik let a umožňuje, aby se jedno video objevilo v plovoucím okně, zatímco uživatel procházel zbytek operačního systému.



Zdá se, že Apple pracuje na vylepšení této funkce, alespoň pro živé sportovní zápasy v aplikaci Apple TV. Odkazy na kód, které poprvé objevil Steve Moser v beta verzích iOS 16.5, popisují nové „multiview“ prostředí, které podporuje až čtyři streamy najednou.
Aplikace Apple TV živě přenáší sportovní hry včetně MLS Season Pass a MLB Friday Night Baseball, přičemž v budoucnu budou přidány další sportovní zápasy. Odkazy na funkci jsou již nějakou dobu k dispozici v kódech iOS, ale nejnovější beta verze obsahuje mnohem více odkazů, což naznačuje, že práce na této funkci přibývají.

Zdá se, že funkce je prozatím zaměřena na sport a vypadá to, že jde spíše o funkci aplikace TV, nikoli o funkci přehrávače videa v celém systému. Při procházení sportů v aplikaci TV bude uživatel dotázán, zda má začít sledovat stream na celé obrazovce nebo zda má začít sledovat v režimu Multiview. Řetězce zmiňují rozložení mřížky a pokud se uživatel pokusí přidat pátou hru do mřížky, zobrazí se chybová zpráva. Apple samozřejmě oficiálně neoznámil plány na tuto funkci a existuje šance, že nebude nikdy vydána. Navíc, i když se počet odkazů nezvyšuje, není v žádném případě zaručeno, že bude brzy připravena k vydání.