Apple údajně zvýšil svou objednávku čipů nové generace od TSMC na 90 milionů až 100 milionů kusů v návaznosti na očekávanou zvýšenou poptávku po jeho nadcházející řadě iPhone 16.



Počáteční objem objednávek čipů pro modely iPhone 15 v loňském roce se odhaduje na 80–90 milionů kusů, což naznačuje, že Apple očekává vyšší poptávku po letošních iPhonech v rozsahu 10 milionů kusů, podle tchajwanské společnosti CTEE. Očekává se, že příchod Apple Intelligence do iOS 18 podpoří počáteční prodeje zařízení. Jedním z důvodů je, že Apple Intelligence vyžaduje ke spuštění alespoň iPhone 15 Pro, což znamená, že majitelé loňských modelů iPhone 15 a iPhone 15 Plus nebudou moci používat nové funkce umělé inteligence, pokud si nekoupí iPhone 15 Pro nebo jeden z modelů iPhone 16.

V loňském roce byly iPhone 15 a iPhone 15 Plus vybaveny čipem A16 Bionic – stejným čipem, který byl v modelech iPhone 14 Pro – zatímco iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max obsahoval čip A17 Pro. V letošním roce se očekává, že všechny čtyři modely budou používat čipy A18 vyrobené pomocí procesu N3E. iPhone 16 Pro a ‌iPhone 16 Pro‌ Max budou pravděpodobně používat čip označený jako „A18 Pro“, který by mohl obsahovat vylepšený Neural Engine s více jádry umožňujícími lepší výkon AI/strojového učení.