ios_8_iconiOS 8 by podle posledních informací měl obsahovat nové aplikace iTunes Rádio, Preview, TextEdit a Healthbook. Kromě toho budou vylepšeny stávající aplikace, ale dojde i k odstranění Game Centeru z iOS. Nový systém by měl být zaměřen hlavně na zdokonalování aplikací, funkcí a zjednodušení používání.



ios 8 článek icon

Notifikační centrum
Notifikační centrum, které vysunete z horní části displeje mát být v iOS 8 o dost jednodušší. Zřejmě se dočkáme pouze viditelnosti všech oznámení a změškaných událostí.

 

Notifikační centrum upozornění ios 8 článek

Inter-app komunikace
iOS 8 má mít vylepšenou API komunikaci jednotlivých aplikací. Tato funkce je už nyní v App Storu dostupná, ale musí se na ní ještě zapracovat, pro lepší využití sdílení některých dat.

Zvukové poznámky
Zvukové poznámky by měly v iOS 8 mít vylepšený design stavajícího diktafonu. iOS 7 nemá moc přehledné ovládání, nahrávání a uložení zvukové poznámky. Vývojáři proto chtěji zapracovat na této funkci.

Zprávy
V dnešní době už skoro nikdo nemaže staré zprávy, iOS 8 přidá uživatelům možnost nastavení automatického smazání historie zpráv starších více jak jeden měsíc nebo jeden rok. Aktivace této funkce bude pouze na uživatelích.

Game Center
Apple zvažuje smazání aplikace Game Center z iOS i z OS X. Tato funkce by se měla nacházet přímo uvnitř her komunikujících přes API pro Game Center. Tato aplikace je podle Applu málo využívaná, více oblíbená by byla samostatná aplikace iTunes Rádio.

CarPlay
iOS 8 má přinést komunikaci CarPlay ve vozu s iOS zařízením přes Wi-Fi. Systém iOS 7 dokáže komunikovat s CarPlay zatím pouze přes Lightning kabel.

iOS 8 plynulost
Apple chce také překvapit uživatele novou plynulostí a rychlostí pohybu a ovládání samotného systému. Velké plynulostní zlepšení nastalo už u verze iOS 7.1, Apple však chce jít ještě dál.

zprávy messages ios 8 článek

Zdroj: 9to5mac.com