carplay icon logoVčera Apple představil CarPlay, dnes už jsem měli možnost vidět první reálné fotografie a videa toho, jak CarPlay vypadá přímo v automobilu na autosalonu v Ženevě. S CarPlay však vzniklo určitě mnoho otázek, proto se teď podívejme, jak vlastně funguje CarPlay s iOS 7.



CarPlay je vlastně integrovaná jednotka v palubní desce automobilu, která umožňuje určité funkce jako je kalendář, kontakty, volání, navigace, mapy, videa, hudbu a aplikace střetích stran pro streaming hudby. CarPlay se synchronizuje přes Lightning kabel nebo WiFi s vašim telefonem iPhone, ve kterém je iOS 7 a umožní tak zobrazit zjednodušenou verzi vašeho telefonu přímo na palubní desce, díky tomu můžete psát zprávy nebo volat uživatelům ze svých kontaktů v iPhonu.

Zajímavostí pak může být cestování k určitému uživateli a to např. cestujete za Danielou, ale nevíte přesně kde se bydlí, Daniela vám pošle adresu ve zprávě a navigace CarPlay vám sama nabídne navigovat na danou adresu. Celé CarPlay můžete ovládat buď hlasem a nebo dotykem na displeji. CarPlay má skutečně velký potenciál a velmi rozsáhlou rozmanitost automobilových značek. Budeme se tak setkávat s CarPlay v budoucnu čím dál častěji.

mercedes-benz-carplay-c-klasse-2014-jens-stratmann-ipadblog-mirror-link