ios in the car icon icarVolvo, Mercedes-Benz a Ferrari, to jsou automobilky, které budou obsahovat v automobilech první integrované iOS zařízení s tzv. iOS in the Car. Posádka vozu tak bude moci využívat Apple Mapy, sledovat filmy, poslouchat hudbu, posílat textové zprávy a telefonovat s využitím Siri.



Volvo, které je velkým zastáncem bezpečnosti, údajně bude mít iOS zařízení naprogramované tak, že film pustíte pouze pokud bude automobil stát, automobilka tak chce zabránit rozptilování řidiče a tím i ohrožení bezpečnosti celé posádky.

Tyto tři automobilky jsou již údajně dohodnuté, jak prozradil i Eddy Cue, člen správní rady Ferrari, který je zároveň také Apple Senior viceprezident. Apple bude muset instalovat každé zařízení přímo do automobilu, komunikace mezi vozidlem a iOS zařízením by nebyla možná pouhým dodáním zařízení. iOS zařízení tak bude muset mít speciální software pro každý automobil. Prvního představení této technologie se pravděpodobně dočkáme už příští týden na autosalonu v Ženevě.

iOS in the CariOS in the Car iOS in the Car iOS in the Car

Zdroj: 9to5mac.com