UvUG7Pokud jste někdy spustili předinstalovanou aplikaci Konzola, která se nachází v macOS, mohli jste být z její nepřéhlednosti velice frustrovaní. Aplikace Konzola obsahuje spoustu log informací, které vám můžou pomoci při hledání problémů co je s vaším Macem.



Nekonečný stream zpráv mohl způsobit značnou chaotičnost pro uživatelé a proto se Apple rozhodl v nové verzi operačního systému tento praktický prográmek upravit. V současné aplikaci jsou vidět tučně jména procesů a aplikací. V macOS Sierra dostala Konzola úplně jiný design. Jak můžeme vidět na obrázku, nyní je aplikace více přehledná a uživatel se tak lépe v aplikaci dokáže orientovat.

console-new-100674801-large970.idge

Základní rozdělení programu je do 4 sloupců. Mezi základní možnosti patří Typ, Čas, Proces a Zpráva. V případně potřeby můžete přidávat další, ale tato možnost je spíše pro vývojaře. Další velice výbornou funkcionalitou je zastavení celého streamu zpráv. Dojde tak k lepší přehlednosti a uživatel nemusí pořád pátrat po chybové zprávě.

console-search-100674800-large970.idge

Konzole zobrazuje stavové zprávy a chybové zprávy a vy máte možnost si vybrat, které zprávy chcete dostávat. Další velkou novinkou nové verze Konzole je zlepšení vyhledávání. Stačí napsat co chcete hledat a ihned dojde k zobrazení. Tyto vyhledané výsledky si můžete uložit do chytrých složek ve Finderu. Stačí vybrat možnost uložit. Tato možnost je praktická pro vývojaře, kteří testují nějakou aplikaci a nechtějí pořád dokola vyhledávat co aplikace provedla.

 

 

Aplikace Konzola není pro každého uživatele, ale úpravy a přidání novinek do tohoto programu, které Apple provedl usnadní práci uživatelům, kteří v tomto programu dříve tápali.

Zdroj: macworld.com