applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 5. září do 11. září dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy jsou bezesporu nové produkty představené na keynote a expanze Apple Pay do dalších zemí.



Apple si dává záležet na novém MacBooku

Tim Cook CEO Apple reagoval na email, který dostal od milovníka MacBooků. Ten v emailu píše, že je velmi nedočkavý ohledně toho, jaký bude nový MacBook Pro a zároveň se ptá, jak je na tom Apple ohledně představení nového Macu.

Apple restartoval práci na projektu Titan – propouští desítky zaměstnanců

Zpráva z NYTimes říká, že Apple údajně znovu přehodnotil své plány a sny o bezpilotním vozu se pomalu stávají minulostí.  Podle všechno společnost zastavila práci na některých částech projektu a musela propustit i desítky zaměstnanců. Lidem, kteří byli propuštěni, bylo přitom řečeno, že se jedná o „restart“ práce.

apple car

Apple příští rok ještě vylepší duální kameru

Analytik Ming-Chi Kuo předpokládá, že podle reakce investorů Apple, bude duální fotoaparát i příští rok pouze u vyšší třídy iPhone. Dále očekává, že iPhone 7 Plus bude špičkový model, který bude tvořit 30 – 40 % z celkového prodeje iPhonů.

Apple Pay přijde letos do dalších zemí

Ve stínu nových iPhonů 7 a 7 plus Apple oznámil, že Apple Pay přijde letos do dalších zemí. Kromě Japonska to bude ještě Nový Zéland a největší země na světě – Rusko. S novou technologií FeliCa NFC je Apple připraven expandovat s Apple Pay do asijských zemí.

náhled apple pay

Apple zvyšuje ceny pro Evropu, tak aby odrážely pokles libry a eura

Zatímco Apple v USA nabízí nový iPhone 7 s dvojnásobnou kapacitou za stejnou cenu jako loni iPhone 6s, ve Velké Británii a dalších evropských zemích takové štěstí nemají. Apple zvýšil ceny pro Velkou Británii o 11% až 15%, v závislosti na modelu.

Apple vydal nová propagační videa, která jsou zaměřena na zdraví

Apple provedl aktualizaci svých videí, která jsou primárně zaměřena na včerejší keynote a na produkty, které byly představeny. V další video aktualizaci Apple představil velice zajímavé videa, které jsou zaměřeny na úplně něco jiného než na propagaci nových produktů.

Apple provedl aktualizaci iPad nabídky

Ačkoliv je dnešek zaměřen na představení iPhonu 7 a hodinek Apple Watch, společnost Apple provedla aktualizaci nabídky tabletů. Jedná se hlavně o aktualizaci uložných pamětí ve všech nabízených tabletech. Nově je tak základní verze iPadu nabízena ve variantě 32 GB. Další verze pak ve variantách 128 GB a 256 GB.

Nové hodinky od Applu ve spolupráci s Nike

Chytré hodinky využívá spousta běžců, proto Apple spolupracuje se společností Nike a přináší běžeckou sérii hodinek vyrobenou ve spolupráci právě s Nikem. Zástupce společnosti Nike si spolupráci s jablečnou společností vychvaluje.

apple-watch-2-nike-4

Nový design webových stránek Applu

Apple tento týden představil nový iPhone 7 a iPhone 7 plus. Ten nově přichází i ve dvou černých variantách. Apple tak změnil design svých stránek, který byly vždy šedo-bílé a nyní jsou stylizované do nových barev iPhonu. Podívejte se sami, jak stránky nyní vypadají.

Apple právě začal prodávat sluchátka Beats Solo3 Wireless v šesti barvách

Apple na dnešní keynote představil i nová sluchátka na uši Beats Solo3 Wireless. Novinkou je kromě vylepšení jejich hardwaru i dvě barevné varianty – matně a leskle černá. Sluchátka jsou samozřejmě bezdrátová. Cena sluchátek se vyšplhala na 8.199Kč.

beats-solo-nahled

Apple tento týden představil iPhone 7

Po dlouhém čekání konečně nastal další okamžik, který změnil dějiny technologie, ekonomiky a celého trhu se smartphony. Téměř od začátku roku nám různé magazíny zveřejňovaly různé informace a fámy, ale teď konečně nastal okamžik, kdy jsme se dozvěděli pravdu a všechny potřebné informace.

Apple právě představil iPhone 7 Plus!

Apple představil iPhone 7 Plus – o jeho představení jako takového se postaral Phill Schiller, který ze začátku několikrát zmínil jeho revoluční fotoaparát teprve později se Začal věnovat jeho specifikacím a novinkám.

Apple platí za hudbu více než Spotify

Apple platí za hudbu více než Spotify, konkrétně o 3%. Pokud tedy chcete přilepšit hudebníkům, poslouchejte Apple Music místo Spotify. Umělci získají od Spotify 55 % jejich příjmů, zatímco od Applu 58 %. Spotify mělo původně dostat marketingovou slevu. Nyní ale společnosti chtějí, aby platilo stejně jako gigant z Kalifornie. Spotify chce však platit co nejméně, dosud to totiž není ziskový byznys.

apple-music-vs-spotify