ear phones sluchátka icon earpods podsApple by měl dnes představit na své keynote nové bezdrátové sluchátka pod názvem „Airpods“. Sluchátka mají přijít se speciálně navrženým čipem, který bude podobný technologii Bluetooth.



Podle analytika Ming-Chi Kua z agentury KGI Securities budou tyto sluchátka hrát významnou roli v novém iPhonu 7, který by měl být představen bez 3,5 mm jack konektoru.

Kuo dále tvrdí, že Apple bude cílit se svými novými sluchátky na high-endové trhy. Airpods mají být tedy ještě na vyšší pomyslné metě než jsou sluchátka Beats, které budou „umístěny“ v prostřední cenové kategorii. Airpods budou tedy dražší než Beats, ale zatím nevíme o kolik. Analytik Kuo je velice seriozní zdroj Apple informací, což bylo již několikrát v minulosti prokázano.

Jestli opravdu Apple odstraní jack konektor, Kuo věří, že bezdrátové sluchátka se stanou základní možností pro mnoho iPhone uživatelů. Apple by tak mohl ovládnout sluchátkový trh s high-end sluchátky a se sluchátky Beats.

Kuo dále tvrdí, že vlastní čip, který Apple vymyslel by měl být podobný technologii Bluetooth. Čip využívá nízkoenergetickou bezdrátovou komunikaci, která může být v budoucnu využita například v příslušenství pro chytrý dům nebo pro Apple Car. Na těchto součástkách by měla pracovat společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing, která bude čipy vyrábět a společnost Cheng Uei Precision and Inventec tyto čipy montovat přímo do sluchátek.

Na závěr ještě analytik tvrdí, že Apple by neměl tyto bezdrátové sluchátka přibalit k iPhonu 7. V balení by se měla objevit sluchátka s Lightning konektorem a redukce na 3,5 mm jack konektor.

Samotný název Airpods je složen z bezdrátové streamovací technologie AirPlay a ze sluchátek EarPods, která jsou přibalena u iOS zařízení. Uvidíme tedy, zda Apple na dnešní konferenci tyto sluchátka oficiálně představí.

Zdroj: appleinsider.com